Política de privacitat

Data de validesa: 1 de maig de 2019

Aquesta Política de privacitat descriu la manera com KAYAK Software Corporation i les nostres subsidiàries, o les subsidiàries de la nostra corporació matriu Booking Holdings Inc. que administrem (col·lectivament, «KAYAK», «nosaltres», «el nostre», «la nostra», «els nostres», «les nostres», «a nosaltres» o «ens»), recopilem, fem ús, processem i compartim les dades personals. Aquesta política s'aplica als visitants i als usuaris (individualment, «tu») dels llocs web, les aplicacions, els comptes de xarxes socials i altres serveis (col·lectivament, els nostres «serveis») de KAYAK (com ara KAYAK, momondo, HotelsCombined, SWOODOO, Cheapflights, checkfelix i Mundi). Pots identificar l'empresa de KAYAK que allotja un servei determinat i que és responsable de les teves dades en virtut d'aquesta política aquí. Tingues en compte que la utilització dels nostres serveis també està subjecta a les Condicions generals de KAYAK.

KAYAK, com a cercador de viatges pioner al món, connecta els viatgers amb els serveis i els productes de viatges que ofereixen tercers, com ara vols, allotjaments, cotxes de lloguer, paquets i assegurances de viatge. Això implica compartir dades personals amb tercers, incloent-hi agències de viatges en línia, hotels, proveïdors de cotxes de lloguer, aerolínies i altres (col·lectivament, «socis de viatge»).

KAYAK forma part del Booking Holdings Inc. corporate group, que inclou Booking.com, OpenTable, Priceline, Agoda i Rentalcars.com (col·lectivament, «les empreses del nostre grup»). En alguns casos rebem dades personals de les empreses del nostre grup i compartim dades personals amb aquestes empreses.

Per obtenir més informació sobre les dades que compartim amb tercers i qui rep aquestes dades, consulta la secció Com compartim les teves dades personals d'aquesta política. Tingues en compte que aquesta política no cobreix l'ús de les dades personals per part de tercers o els seus serveis, i no ens fem responsables de les seves pràctiques de privacitat.

Tens certs drets i possibilitats d'elecció relacionats amb les teves dades personals que inclouen opcions sobre com les compartim amb altres. Per obtenir més informació, consulta la secció Quines opcions i quins drets tens d'aquesta política.

VISIÓ GENERAL

Quines dades recollim i fem servir Quan fas servir o visites els nostres serveis, recollim la informació que tu ens dones directament (p. ex., quan fas una reserva). També podem generar informació sobre tu (p. ex., informació sobre el teu dispositiu mentre fas servir la nostra aplicació per a mòbils). En alguns casos, també obtenim informació personal de tercers (p. ex., les empreses del nostre grup, socis comercials, webs de tercers, aplicacions i serveis, entre d'altres). Més informació
Com fem servir les teves dades personals Fem servir les teves dades personals per oferir els nostres serveis, personalitzar la teva experiència, mostrar-te reserves i transaccions fetes amb els nostres socis de viatges a través de KAYAK i les empreses del nostre grup, enviar-te comunicacions sobre màrqueting, fer-te arribar anuncis rellevants o ofertes que et podrien interessar i per a altres finalitats que s'expliquen més endavant. Més informació
Com compartim les teves dades personals Compartim les teves dades amb els nostres socis de viatge, les empreses del nostre grup, altres socis comercials (també anunciants), serveis de xarxes socials, serveis de tercers o aplicacions que fas servir per entrar al teu compte de KAYAK, proveïdors de serveis (incloent-hi processadors de pagament amb targeta) i altres, com es descriu més avall. Compartim informació per proporcionar els nostres serveis i millorar-los, per a les nostres activitats de màrqueting, per facilitar ofertes i publicitat d'altres que et podrien interessar i per a altres finalitats que es descriuen més avall. Més informació
Com emmagatzemem i protegim les teves dades personals Mantenim mesures de seguretat tècniques, administratives i físiques destinades a protegir les teves dades. Conservarem les teves dades durant el temps que el teu compte estigui actiu i durant un període de temps posterior perquè tinguis la possibilitat de reactivar el teu compte sense perdre informació i tant com calgui per a les finalitats que es descriuen més avall. Més informació
Cookies Fem servir cookies i tecnologia similar per proporcionar-te els nostres serveis, oferir-te una experiència d'usuari més personalitzada i promocionar els nostres productes i serveis, i els de tercers. Més informació
Quines opcions i quins drets tens Tens opcions quant a les teves dades personals i, en algunes circumstàncies, pots escollir deixar de rebre comunicacions comercials, canviar les teves preferències de comunicació, accedir a les teves dades i actualitzar-les, actualitzar l'opció de compartir la ubicació, escollir opcions sobre cookies o deixar de compartir certes dades amb tercers (incloent-hi les empreses del nostre grup, socis de viatge o altres socis comercials). Aquestes opcions i altres drets que tens es descriuen amb més detall més avall. Més informació
Transferència d'informació a escala internacional Atès que operem a escala internacional, la teva informació es pot transferir a entitats situades fora del teu país o hi poden accedir empreses estrangeres. A fi de protegir la teva informació, aquestes transferències internacionals es faran d'acord amb la legislació vigent.Més informació
Enllaços cap a altres webs Els nostres serveis tenen enllaços cap a altres webs o serveis que no són propietat de KAYAK i són fora del nostre control, com ara enllaços a webs dels nostres socis de viatge, les empreses del nostre grup i altres socis comercials (incloent-hi anunciants). Més informació
Menors Els nostres serveis no s'adrecen ni estan destinats a menors. Tampoc no emmagatzemem dades de menors de 16 anys de forma intencionada. Més informació
Canvis en aquesta política De tant en tant actualitzem aquesta política. Els canvis són efectius des que es publiquen (tal com s'indica en aquesta política). Més informació
Com contactar amb nosaltres Si tens preguntes sobre aquesta política o la manera com s'han utilitzat les teves dades personals, contacta amb nosaltres mitjançant el formulari de comentaris que hi ha a les dades de contacte de més avall. Més informació

QUINES DADES RECOLLIM I FEM SERVIR

«Dades personals» es refereix a aquelles dades que t'identifiquen, fan referència a tu, et descriuen, es poden fer servir per contactar-te o que d'una manera raonable es poden relacionar de forma directa o indirecta amb tu. Als efectes d'aquesta política, no hi ha una diferència significativa entre els termes «informació personal» i «dades personals».

Quines dades personals obtenim directament de tu. Mentre visites i utilitzes els nostres serveis, obtenim directament de tu les següents categories de dades personals:

  • Informació personal (com ara nom, edat, data de naixement i sexe).
  • Informació de contacte (com ara adreça electrònica, adreça postal i número de telèfon).
  • Informació de reserva (com ara, per a cada viatger, el nom, les dades de viatger freqüent, el número de passaport, el número redress, la nacionalitat, el número de referència de la reserva i l'itinerari —que pot incloure el nom de l'aerolínia o la companyia—, l'allotjament en hotel o vaixell, el port de destí, el port d'arribada, la data i l'hora de sortida i arribada de l'avió, la informació de facturació, la data i l'hora d'arribada o de sortida de l'allotjament, les preferències de menjar, la informació sobre equipatge i la informació sobre escales).
  • Informació del compte (com ara les credencials d'inici de sessió, incloent-hi l'adreça de correu electrònic i la contrasenya, i la configuració del compte).
  • Dades de xarxes socials (si tries vincular el teu compte de KAYAK a un compte d'una xarxa social, KAYAK podrà recopilar informació personal com ara el nom, l'edat, el sexe, la fotografia i altra informació personal relacionada amb el teu compte de la xarxa social).
  • Informació de facturació (com ara informació sobre la targeta de crèdit, de dèbit o de qualsevol altre tipus de pagament, i l'adreça de facturació).
  • Els teus contactes (com ara la informació de contacte de persones que afegeixes o a qui notifiques les teves reserves o els teus itineraris a través dels nostres serveis).
  • Les teves preferències (com ara l'aeroport d'origen, les preferències quant a seients, menjar o comunicació i altres dades que ens proporcionis sobre les teves preferències).
  • Les valoracions que fas (incloent-hi els noms amb què publiquis o la informació personal que incloguis sobre tu o altres persones en aquella valoració).
  • El contingut que publiques (com les teves recomanacions de viatges o la informació personal que incloguis sobre tu o altres persones, o contingut que publiquis a la teva guia o a altres mitjans que proporcionem).
  • Fotografies teves (com ara quan afegeixes una foto teva al perfil, puges fotos a una valoració o vincules el teu compte d'una xarxa social al de KAYAK).
  • Les comunicacions que ens envies (com ara preguntes, converses, reclamacions o qualsevol comunicació que enviïs al nostre equip d'atenció al client).
  • Informació de promocions (si decideixes participar en un concurs, un sorteig o una campanya similar, recopilarem la informació que decideixis proporcionar, ja siguin fotografies, imatges, peus de foto o qualsevol altre contingut, d’acord amb les condicions de l'activitat en qüestió).
  • Altra informació que dones (incloent-hi la informació que dones sobre tu mateix o altres persones a través dels nostres serveis, o a què tu ens dones accés a través de plataformes de tercers).


Pots triar no donar algunes de les informacions personals descrites anteriorment. Tanmateix, tingues en compte que molts dels nostres serveis requereixen certa informació personal per operar, de manera que si decideixes no donar la informació necessària per operar i proporcionar-te un servei o una funció en particular d'aquest servei, no podràs fer servir aquest servei o aquesta funció.

No recopilem d'una manera proactiva dades personals confidencials, com ara informació relativa a la salut. Ara bé, els nostres serveis inclouen quadres de text perquè puguis descriure determinats detalls sobre les teves preferències de viatge o sol·licituds especials que vols que sapiguem nosaltres o els nostres socis de viatge. Tingues en compte que la informació que lliurement introdueixes en aquests quadres pot revelar, tant a nosaltres com als socis de viatge o a tercers amb qui compartim informació (tal com es descriu a la secció Com compartim les teves dades personals de més avall), certa informació que es pot considerar personal i confidencial d'acord amb la llei vigent (per exemple, informació sobre restriccions alimentàries o necessitats d'adaptació per discapacitat). Les dades personals confidencials que voluntàriament ens fas arribar es processen partint de la base del teu consentiment, que pots revocar en qualsevol moment posant-te en contacte amb nosaltres pels mitjans que es detallen a la secció Com contactar amb nosaltres de més avall.

Informació personal que generem nosaltres. Podem recopilar automàticament informació sobre les teves interaccions amb els serveis o les comunicacions que reps (com el correu electrònic) mitjançant determinades tecnologies, com cookies o balises web, entre d'altres (consulta la nostra Política de cookies i publicitat basada en interessos per obtenir més informació). Generem les següents categories d'informació personal sobre tu:

  • Informació sobre el dispositiu. Quan visites o utilitzes els nostres serveis, recopilem automàticament certa informació sobre el teu dispositiu (p. ex., el mòbil, l'ordinador o la tauleta) i sobre el maquinari i el programari, la configuració del dispositiu i xarxes properes. Aquesta informació pot incloure dades sobre els sistemes operatius dels teus dispositius, navegadors i altre programari instal·lat, com ara l'adreça IP o qualsevol altre identificador del dispositiu, país d'origen, configuració de regió i de llengua i informació sobre servidors de domini i punts d'accés sense fil o a la xarxa propers.
  • Informació d'ús i de rendiment. També obtenim automàticament informació personal sobre l'ús que fas dels serveis, incloent-hi informació sobre les teves cerques, estadístiques sobre els itineraris de viatge que comparteixes amb nosaltres, com interactues amb les funcions dels nostres serveis i els enllaços en què fas clic, les teves preferències, les hores d'accés, l'URL d'origen i el funcionament dels nostres serveis.
  • Informació sobre la ubicació. Si utilitzes els nostres serveis, recopilem automàticament informació sobre la teva ubicació aproximada (com ara la població) o, amb el teu consentiment, dades geogràfiques precises de la ubicació del teu mòbil amb l'aplicació activa o inactiva, segons el que hagis triat quan et demanem el consentiment per recopilar informació sobre la ubicació. Les tecnologies que fem servir per determinar la teva ubicació poden incloure el mapatge de la teva adreça IP, la localització de terminals mòbils, la localització de la wifi i els senyals de GPS. Podem utilitzar i emmagatzemar aquesta informació per proporcionar i millorar funcions dels nostres serveis; per exemple, per adaptar-los en funció de les teves necessitats i facilitar la resposta a les teves sol·licituds (com ara ajudar-te a trobar l'hotel més proper) i per proporcionar-te el contingut més rellevant dels llocs que visites (com ara enviar-te comunicacions de màrqueting sobre béns i serveis a la ciutat on et trobes, incloent-hi allotjaments i opcions de viatges). KAYAK no té accés a la configuració del teu dispositiu, però et recomanem que n’activis els serveis d’ubicació per aprofitar les funcionalitats que t’oferim basades en la localització. Per obtenir més informació sobre com establir les teves preferències, incloent-hi les relatives a la informació sobre la ubicació, ves a la secció Quines opcions i quins drets tens més avall.
  • Inferències sobre l'usuari. Combinem la informació que recopilem, que generem o que obtenim altrament per inferir les teves preferències i els teus interessos a fi de proporcionar-te i personalitzar els nostres serveis i adaptar la publicitat que nosaltres i els nostres socis et mostrem o t'oferim.
  • Correus que sincronitzes amb el teu compte de Trips. Si et registres i sincronitzes la safata d'entrada del teu correu electrònic amb el teu compte de Trips, ens autoritzes a accedir als correus dels comptes de correu electrònic que hagis sincronitzat amb el teu compte de Trips per crear itineraris de viatges. Això vol dir que explorem la safata d'entrada a intervals regulars per identificar correus electrònics que continguin confirmacions de reserva, que després s'analitzen de forma automàtica o manual per trobar dades rellevants sobre viatges que s'importen al nostre servei de Trips (amb una còpia del correu, que es desa al teu compte de Trips). Per obtenir més informació, ves a la secció Serveis de Trips de més avall.


Informació personal que obtenim de tercers. També podem rebre determinades categories d'informació personal de tercers, com ara llocs web, aplicacions, xarxes socials i serveis de tercers (cadascun d'ells, una «plataforma d'un tercer»), d’empreses del nostre grup, socis de viatge i altres, incloent-hi persones que hagin compartit els seus itineraris de viatge amb tu a través del nostre servei Trips. Si ja eres usuari de KAYAK, combinarem aquesta informació amb la que obtinguem a través dels nostres serveis i la farem servir i la compartirem per a les finalitats que es descriuen més avall. Les categories d'informació personal que obtenim de tercers inclouen:

  • El teu nom
  • L'adreça de correu electrònic o altra informació de contacte.
  • Dades de xarxes socials. Si et connectes als nostres serveis mitjançant una plataforma de xarxa social d'un tercer o interactues amb KAYAK fent un m'agrada o un comentari a les nostres pàgines de xarxes socials o al nostre contingut, podem rebre informació d'aquella plataforma sobre aquestes interaccions i del teu perfil de xarxa social (p. ex., nom, edat, sexe, fotografia i altres dades personals relacionades amb aquell compte).
  • Dades de navegació, compres, ús i publicitat,, incloent-hi informació sobre allotjaments i reserves de restaurants i viatges que fas a través de les empreses del nostre grup i socis de viatge (per exemple, si reserves un vol amb una de les empreses del grup, nosaltres o els nostres socis de viatge podem rebre la ubicació de la teva destinació i fer servir aquesta informació per fer-te recomanacions d'hotels o altres allotjaments, o serveis complementaris); com fas servir els webs, les aplicacions i els serveis de tercers, informació relativa a les teves interaccions amb el nostre material publicitari i de màrqueting, i informació demogràfica sobre els usuaris dels nostres serveis.

COM FEM SERVIR LES TEVES DADES PERSONALS

Fem servir les teves dades personals per a les finalitats següents («Finalitats»):

  • Prestar els serveis, que comprèn proporcionar-te els serveis, els productes i les funcionalitats que oferim a través dels nostres serveis i donar resposta a les teves sol·licituds, incloent-hi, entre d'altres: facilitar i processar les reserves amb els nostres socis de viatge, valorar socis de viatge, pagar els productes i els serveis de socis de viatge a través dels nostres serveis i notificar les teves reserves a les persones que hi afegeixis o a qui tu demanis que es notifiqui, a través dels nostres serveis.
  • Prestar serveis de Trips, incloent-hi la creació automàtica d'un compte de Trips en nom teu si fas una reserva mitjançant els nostres serveis. Aquest compte recull la informació dels teus viatges per crear i mantenir actualitzats els teus itineraris de viatge, que podràs compartir amb altres. Si actives la sincronització de correus electrònics a Trips, accedirem als correus dels comptes de correu electrònic que hagis sincronitzat amb el compte de Trips i revisarem amb freqüència aquests correus electrònics a fi d'identificar els que són confirmacions de reserves que puguem importar al servei de Trips, per analitzar-les i afegir la informació que hàgim recopilat (incloent-hi una còpia del correu electrònic al teu compte de Trips) (per obtenir-ne més detalls, ves a Serveis de Trips més avall).
  • Autenticar les credencials del teu compte i identificar-te, quan sigui necessari per iniciar la sessió en els serveis i garantir la seguretat del teu compte.
  • Mostrar les reserves que has fet a través dels webs, les aplicacions i els serveis de les empreses del nostre grup, com ara Booking.com o OpenTable, a la pàgina del teu compte.
  • Comunicar-nos amb tu per qüestions relacionades amb el teu compte, l'ús dels nostres serveis, productes o funcionalitats (p. ex., sol·licitar valoracions i comentaris, enviar alertes i notificacions a les quals t'hagis subscrit, proporcionar-te actualitzacions dels itineraris processats al nostre servei Trips, enviar-te confirmacions de reserva, enviar-te informació sobre serveis i qüestions administratives o altres comunicacions obligatòries per llei), contestar o fer un seguiment dels teus comentaris i de les teves preguntes i donar qualsevol altre servei al client (per obtenir més informació, ves a Comunicacions electròniques més avall).
  • Enviar-te comunicacions de màrqueting, que inclou posar-nos en contacte amb tu per informar-te sobre serveis i productes que ofereix KAYAK, les empreses del nostre grup o els nostres socis, i enviar-te altres comunicacions de màrqueting que creiem que et poden interessar, sempre que la llei ho permeti (per obtenir més informació, ves a Comunicacions electròniques i a Quines opcions i quins drets tens més avall)
  • Oferir i millorar els nostres serveis i crear nous productes i serveis, incloent-hi l'ús d'analítiques per entendre millor com utilitzes els nostres serveis, a fi de desenvolupar els productes, el lloc web, les aplicacions i els serveis, i millorar l'experiència de l'usuari.
  • Processar i oferir inscripcions en concursos i bonificacions
  • Processar la teva informació de pagament.
  • Proporcionar serveis i informació a socis de viatge, com ara comentaris de l'usuari i informació detallada d'ús.
  • Personalitzar la teva experiència als nostres serveis, per exemple fer inferències o combinar diferents elements d'informació que hàgim recopilat sobre tu per oferir-te uns resultats més rellevants a les cerques o per adaptar altrament els nostres serveis a les teves preferències o restriccions. Per exemple, si sols reservar habitació en hotels de quatre estrelles i sols llogar un cotxe quan viatges, podem prioritzar els hotels de quatre estrelles en els resultats de les teves cerques o mostrar-te una oferta de paquet combinat d'hotel i cotxe, o prioritzar allotjaments on hagis fet una reserva amb anterioritat.
  • Oferir-te publicitat més rellevant sobre els nostres serveis i els serveis d'altres, com ara mostrar-te ofertes i publicitat personalitzades. Per exemple, si tendeixes a reservar habitació en hotels de quatre estrelles i viatges sovint a Tòquio, podem mostrar-te publicitat d'un hotel de quatre estrelles a Tòquio en els nostres serveis, o podem treballar amb els nostres socis de viatge i socis publicitaris perquè et mostrin publicitat d'hotels de quatre estrelles a Tòquio quan visitis altres webs.
  • Protegir-te, investigar i impedir activitats il·legals, no autoritzades o fraudulentes.
  • Complir amb les nostres polítiques, procediments i obligacions legals, com ara aplicar la legislació o els requeriments d'autoritats governamentals, abordar qüestions relacionades amb litigis i exercir drets o obligacions que la llei atorga.
  • De qualsevol altra manera que tu hagis autoritzat i tal com la llei vigent ho requereixi o ho permeti. Si dones el teu consentiment per a qualsevol altre ús de les dades personals, en qualsevol moment pots contactar amb nosaltres per retirar-lo pels mitjans que s'indiquen més avall.


Tens opcions quant a l’ús de les teves dades personals i, en alguns casos, tens el dret de retirar o rebutjar l'ús que en fem amb aquestes finalitats. Per obtenir més informació o per exercir aquests drets i d'altres (si escau), ves a la secció Quines opcions i quins drets tens de més avall.

Serveis de Trips. Si crees un compte, envies una confirmació de reserva al nostre servei Trips o fas una reserva mitjançant els nostres serveis, tindràs accés al servei Trips, que recopila la informació del teu viatge per crear i mantenir actualitzats els teus itineraris de viatge. Si ens envies directament correus electrònics per confirmar una reserva, ens autoritzes a analitzar de forma automàtica o manual aquests correus i a afegir al teu compte de Trips la informació que ens donis i altra informació que hàgim recopilat (també desarem una còpia del correu original al teu compte de Trips). Si actives la sincronització dels teus correus electrònics amb el servei Trips, ens autoritzes a accedir als missatges dels comptes de correu que hagis connectat amb Trips, a revisar amb freqüència aquests correus per identificar els que corresponen a confirmacions de reserves que puguem importar al servei de Trips, a analitzar-los de forma automàtica o manual i a afegir al teu compte de Trips la informació que hàgim recopilat (incloent-hi una còpia del correu original). En la mesura en què els nostres socis de sincronització de correus ho permetin, utilitzarem la informació del teu compte de Trips per mostrar-te resultats més rellevants a les cerques (p. ex. allotjaments que hagis reservat amb anterioritat) o oferir-te estadístiques sobre els teus viatges, i podem fer servir aquesta informació per a comunicacions sobre màrqueting, com s'explica amb anterioritat. Si fas servir el nostre servei Trips, pots enviar el teu itinerari o habilitar-ne l'accés per a altres persones. El teu itinerari pot contenir dades (per exemple, codis de reserva) que permetrien al receptor cancel·lar o modificar la teva reserva, fer la facturació, etc. Comparteix el teu itinerari només amb persones de confiança. Consulta també la pàgina Com fer servir Trips i troba les respostes a les preguntes més freqüents a Trips - Preguntes més freqüents, i accedeix al teu compte per actualitzar-ne la configuració i les preferències. Si decideixes mostrar el teu itinerari en pàgines d’accés públic i lliure (per exemple, Facebook), altres persones podrien veure aquesta informació i utilitzar-la.

Comunicacions electròniques. D'acord amb les finalitats indicades més amunt, i si la llei vigent ho permet, ens podem comunicar amb tu per mitjans electrònics, és a dir enviar-te correus, missatges de text o notificacions push de mòbil, per a:

  • Enviar-te informació relacionada amb els nostres productes i serveis. Això inclou confirmacions i actualitzacions de reserves, factures, comunicacions tècniques, actualitzacions, alertes de seguretat i missatges de servei al client i administratius.
  • Enviar-te comunicacions sobre màrqueting. En altres casos, d'acord amb la secció Quines opcions i quins drets tens de més avall i amb la llei vigent, podem informar-te sobre concursos, ofertes, promocions, bonificacions, esdeveniments futurs i altres notícies sobre productes i serveis que oferim, tant nosaltres com les empreses del nostre grup, els nostres socis de viatge i altres socis.


Amb el teu consentiment, si escau, podem posar-nos en contacte amb tu al número de mòbil que ens hagis donat amb trucades directes, trucades automàtiques, missatges preenregistrats i missatges de text relacionats amb les finalitats indicades més amunt.

El nostre paper com a responsables del tractament de les dades. En aplicació de la legislació de la Unió Europea i altres règims sobre protecció de dades, generalment actuem com a responsables del tractament de les dades, que vol dir que determinem amb quines finalitats i per quins mitjans processem les teves dades personals. Els socis de viatge amb els que et connectem perquè facis una reserva també són responsables del tractament de les dades. Per obtenir més informació sobre com pot fer servir les teves dades personals un soci de viatge, consulta la seva política de privacitat.

Bases i conseqüències del processament de dades. Per processar les teves dades personals ens fonamentem en les bases legals següents:

  • Execució del contracte que tenim amb tu (per exemple, si utilitzes els nostres serveis per reservar un vol, processarem les teves dades perquè l'aerolínia en qüestió pugui completar i administrar la reserva).
  • Compliment de les obligacions legals a què estem subjectes (com ara quan estem obligats a complir requeriments legals d'autoritats competents, com pot ser l'aplicació de la legislació).
  • Servir els nostres interessos legítims (com ara personalitzar la teva experiència amb els nostres serveis, fer publicitat en línia i detectar fraus), sempre que aquest processament no ultrapassi els teus drets i llibertats. El processament també ha de complir altres bases legals aplicables al processament de dades, especialment les disposicions legals locals.



Quan fem servir dades personals per satisfer els nostres interessos legítims, prenem mesures per assegurar-nos que no infringim els teus drets sobre aquestes dades. Per obtenir més informació sobre les mesures que prenem per garantir que no s'infringeixen aquests drets ens pots contactar pels mitjans que es detallen a la secció Com contactar amb nosaltres de més avall. També tens el dret d'oposar-te a aquest processament tal com es descriu a la secció Quines opcions i quins drets tens de més avall.

  • Consentiment. En la mesura en què no s'apliqui una base legal com la que es descriu més amunt al processament que fem de les teves dades, et demanarem el consentiment per a una finalitat específica d'acord amb la llei vigent (com ara enviar directament missatges sobre màrqueting per mitjans electrònics, com el correu electrònic, sense una excepció al requisit d'obtenir el consentiment).


Conjunts d'informació. Agrupem la informació que ens proporciones directament, la que generem sobre tu i la que obtenim de tercers (amb el teu consentiment, si escau) amb informació personal que recopilem sobre altres usuaris per fer estadístiques generals que no es poden vincular amb tu ni amb cap altre usuari específic. La informació que s'ha agrupat i de la qual s'ha desvinculat la identificació ja no es considera «informació personal» i, per tant, es pot emprar per a qualsevol finalitat.

Informació anonimitzada. Podem processar informació que no es pot vincular amb tu ni amb cap altre usuari específic amb qualsevol mitjà al nostre abast, tant perquè s'hagi obtingut de manera anònima o perquè s'hagi anonimitzat posteriorment. La informació anònima o anonimitzada ja no es considera «informació personal» i, per tant, es pot emprar per a qualsevol finalitat.

COM COMPARTIM LES TEVES DADES PERSONALS

Compartim les dades personals que recopilem (o que generem o obtenim) de la manera següent:

  • Amb els nostres socis de viatge. Compartim la teva informació amb els nostres socis de viatge per oferir determinats serveis (com ara connectar els usuaris amb les aerolínies o agències de viatges en línia per reservar un vol o qualsevol altre servei de viatge, o compartir dades personals, informació de contacte, dades del passaport, preferències, sol·licituds, requisits especials i altres informacions amb l'aerolínia o l'agència de viatges) i per a les finalitats pròpies dels nostres socis de viatge, com poden ser el màrqueting o la publicitat (per obtenir més informació, ves a Ús compartit de dades amb socis de viatge més avall).
  • Amb les empreses del nostre grup corporatiu. Compartim la teva informació amb les empreses del nostre grup corporatiu, per exemple per a les finalitats que es descriuen més amunt, a fi d'oferir-te productes i serveis integrats i per a activitats de màrqueting tant nostres com d'ells (per obtenir més informació, ves a Ús compartit de dades amb les empreses del nostre grup més avall).
  • Amb altres socis comercials. Compartim informació amb altres socis comercials fora del grup per a les seves activitats de màrqueting, com ara empreses de publicitat en línia o de tecnologia publicitària («ad tech») per oferir-te publicitat i comunicacions de màrqueting específiques si la llei ho permet (per obtenir més informació, ves a «Ús compartit de dades amb els nostres socis comercials» més avall).
  • Viatges que comparteixes. Si fas servir el nostre servei Trips, pots enviar el teu itinerari a qualsevol persona que escullis o habilitar-ne l'accés mitjançant els nostres serveis. Per obtenir més informació, ves a la secció Serveis de Trips de més amunt.
  • Amb serveis de xarxes socials. Compartim (o facilitem que comparteixis) la teva informació amb serveis de xarxes socials quan utilitzes els nostres serveis per connectar-te a una xarxa social i compartir la teva informació públicament o amb els amics o quan fas servir plataformes i serveis de xarxes socials de tercers per connectar-te i compartir informació amb nosaltres (per obtenir més informació, ves a Ús compartit de dades amb serveis de xarxes socials més avall).
  • Serveis o aplicacions de tercers que fas servir per entrar al teu compte. Si utilitzes un servei o una aplicació d'un tercer (p. ex. Facebook) per entrar al teu compte de KAYAK, compartirem algunes dades personals amb aquest tercer.
  • Valoracions que fas. Si ens envies una valoració sobre el teu viatge, ens autoritzes a publicar-la a tots els nostres serveis amb el nom que hagis triat i a compartir-la amb socis de viatge. També ens autoritzes a mostrar la teva valoració juntament amb d'altres.
  • Contingut que publiques. Si publiques recomanacions de viatges a les Guies o altres mitjans que oferim, ens autoritzes a publicar-les a tots els nostres serveis.
  • Per processar pagaments. Cal que proporcionis informació sobre la targeta de crèdit o de dèbit per processar algunes transaccions, com ara fer algunes reserves o comprar altres productes o serveis de socis de viatge o de tercers. En aquest cas compartim les teves dades de pagament amb socis de viatge i altres proveïdors de viatges fora del grup (com ara serveis de detecció de frau) (per obtenir més informació i veure condicions addicionals, ves a Ús compartit de dades per processar la informació de pagament més avall).
  • Amb altres proveïdors de serveis. Compartim informació amb tercers proveïdors, consultors i altres proveïdors de serveis que proporcionen serveis o funcions en nom nostre (per obtenir més informació, ves a Ús compartit de dades amb altres proveïdors de serveis més avall).
  • En cas de transacció corporativa. Podem divulgar o transferir la teva informació a un tercer si venem, transferim, cedim o divulguem el nostre negoci o els nostres béns, de forma total o parcial, a una altra empresa per raó d'una operació o una negociació de fusió, finançament, adquisició, fallida, dissolució, transacció o procés, o durant aquesta operació o negociació.
  • Per protegir els drets i la propietat. Podem divulgar la teva informació a tercers si creiem, de bona fe, que és necessari per protegir els nostres drets, la nostra propietat, la integritat dels serveis, la seguretat personal i els teus interessos o els de qualsevol altra persona, i per detectar, prevenir o abordar altrament el frau, la gestió del risc, la seguretat o qüestions tècniques.
  • Per complir la llei i el que aquesta disposi. Podem divulgar la teva informació personal a autoritats governamentals o a tercers competents a fi de complir amb requeriments legals, procediments judicials, ordres judicials, processos legals o peticions legals pertinents d'autoritats governamentals.
  • Conjunts d'informació. Compartim conjunts de dades estadístiques per millorar els nostres serveis. També podem compartir amb tercers informació conjunta o informació de la qual s'ha desvinculat la identificació, a discreció nostra.
  • A petició teva. També compartim la teva informació si així ens ho indiques o demanes, o amb el teu consentiment.


En determinades circumstàncies tens el dret d'escollir que deixem de compartir o el dret d'oposar-te a que compartim les teves dades amb tercers. Per obtenir més informació o per exercir aquests i d'altres drets, ves a la secció Quines opcions i quins drets tens de més avall.

Ús compartit de dades amb socis de viatge. Els nostres socis de viatge inclouen agències de viatge en línia, hotels, aerolínies, agències de lloguer de cotxes i proveïdors d'assegurances de viatge. Quan fas una sol·licitud de reserva a algun dels nostres socis mitjançant els nostres serveis, compartim la teva informació amb aquell soci per facilitar la reserva i donar-te els serveis que has demanat. En funció de la sol·licitud, això pot incloure el teu nom, la informació de contacte, les dades del passaport, les dades de viatger freqüent, detalls de l'itinerari tal com es descriu més amunt, les teves preferències, qualsevol sol·licitud o adaptació especial, la informació o els comentaris que vulguis enviar (si n'hi ha), i altra informació que requereixi aquell soci de viatge en particular. Donarem la teva informació al soci de viatge de la mateixa manera que hauries fet tu directament. Si proporciones un número de telèfon mòbil en relació amb la teva sol·licitud, els socis de viatge et poden enviar missatges de text relacionats amb aquesta sol·licitud. Alguns socis de viatge també demanen que proporcionis informació sobre un compte de targeta de crèdit o de dèbit per assegurar-te la reserva.

Quan fas una sol·licitud, també compartim amb el soci de viatge informació addicional sobre tu, com ara informació sobre la teva activitat i l'historial de viatges, o informació que recopilem de tu o de tercers. Els socis de viatge fan servir aquesta informació per a les seves finalitats, com poden ser millorar els productes o els serveis i oferir-te publicitat i comunicacions de màrqueting específiques, si la llei ho permet.

Ús compartit de dades amb les empreses del nostre grup. Compartim la teva informació amb els nostres afiliats i les nostres subsidiàries als EUA i arreu del món, com també amb la nostra corporació matriu, Booking Holdings, Inc., i les altres subsidiàries d'aquesta (col·lectivament, com ja s'ha definit anteriorment en aquesta política de privacitat, les «empreses del nostre grup»). Compartim la teva informació amb les empreses del nostre grup per les raons següents:

  • Oferir-te serveis integrals (com ara administrar i gestionar reserves, serveis i pagaments a través de les nostres plataformes afiliades).
  • Presentar-te ofertes personalitzades o enviar-te comunicacions sobre màrqueting amb el teu consentiment o com permeti la llei vigent.
  • Fer possible l'«autenticació única», que et permet entrar en un compte compartit per diferents marques de Booking Holdings Inc. amb un sol conjunt de credencials d'inici de sessió, la qual cosa ens permet, per exemple, mostrar a la pàgina del teu compte les reserves que has fet als llocs web, a les aplicacions i als serveis de les empreses del nostre grup, i permet que aquestes empreses mostrin informació als comptes que tens amb elles.
  • Oferir serveis d'atenció al client.
  • Detectar, prevenir i investigar el frau i el mal ús dels nostres serveis, altres activitats il·legals i violació de les dades.
  • Analitzar com fan servir els usuaris les nostres plataformes independents i afiliades, la qual cosa ens permet millorar els productes i els serveis existents i crear noves funcions, productes i serveis que poden interessar als nostres usuaris.
  • Garantir el compliment de la llei vigent.


Per obtenir més informació sobre quines opcions tens pel que fa a l’ús compartit de les teves dades personals amb les empreses del nostre grup (incloent-hi les nostres subsidiàries, la nostra empresa matriu i les seves altres subsidiàries), ves a la secció Quines opcions i quins drets tens de més avall.

Amb els nostres socis de viatge. Compartim la teva informació amb els nostres socis de viatge per oferir determinats serveis (com ara connectar els usuaris amb les aerolínies o agències de viatges en línia per reservar un vol o qualsevol altre servei de viatge, o compartir dades personals, informació de contacte, dades del passaport, preferències, sol·licituds, requisits especials i altres informacions amb l'aerolínia o l'agència de viatges) i per a les finalitats pròpies dels nostres socis de viatge, com poden ser el màrqueting o la publicitat (per obtenir més informació, ves a Ús compartit de dades amb socis de viatge més avall).

Per exemple, si cerques amb freqüència vols de Seattle a París en una època de vacances determinada, podem compartir aquesta informació amb una aerolínia associada en concret perquè sàpiga quins dels nostres clients tenen interès en vols de Seattle a París en unes dates determinades. D'aquesta manera, aquella aerolínia associada podrà fer servir aquesta informació per oferir-te una promoció, per exemple.

Per obtenir més informació sobre quines opcions tens en relació amb com compartim les teves dades personals amb els nostres socis comercials, ves a la secció Quines opcions i quins drets tens de més avall.

Ús compartit de dades amb serveis de xarxes socials. Els nostres serveis et permeten connectar i compartir les teves accions, comentaris, contingut i informació públicament o amb amics. Els nostres serveis també et permeten connectar-te i compartir informació amb nosaltres en plataformes de tercers on KAYAK és present. Sigues conscient de les teves necessitats de privacitat i les dels altres quan decideixes amb qui et connectes i què comparteixes i fas públic. No podem controlar la privacitat ni la seguretat de la informació que decideixes fer pública o compartir amb altres. KAYAK tampoc no controla les pràctiques de privacitat de plataformes de tercers. Consulta aquests llocs i serveis directament per conèixer les seves pràctiques de privacitat.

Ús compartit de dades per processar la informació de pagament. Per utilitzar alguns serveis (com ara reservar un vol) i fer pagaments a alguns dels nostres socis de viatge, necessitem informació de pagament (p. ex. informació sobre el compte de targeta de crèdit o de dèbit o sobre altres mètodes de pagament en línia diferents). Si envies la informació de pagament a través dels nostres serveis, la compartirem amb socis de viatge, processadors de pagament de tercers o altres proveïdors de serveis de tercers (com ara proveïdors que donen serveis de detecció de frau tant a nosaltres com a tercers), en la mesura necessària per complir les nostres obligacions contractuals amb tu (p. ex. per assegurar-te la reserva o fer un pagament a un soci de viatge, si escau), per satisfer els nostres interessos legítims per prevenir el frau i altres mals usos de les nostres plataformes i serveis, o amb el teu consentiment si la llei ho requereix. En particular:

  • Quan utilitzes una targeta de crèdit o de dèbit per fer una reserva a través dels nostres serveis, proporcionem la informació del compte de la teva targeta de crèdit o de dèbit (incloent-hi el número de la targeta i la data de caducitat i, si el soci de viatge ho demana, el número CVV) al soci de viatge corresponent per processar la transacció.
  • Quan introdueixis la informació sobre el compte de la targeta de crèdit o de dèbit a través dels nostres serveis, tindràs l'opció de desar-la al teu compte per a utilitzar-la posteriorment. Si tries no desar aquesta informació en el teu compte, l'esborrarem un cop realitzada la transacció.
  • Per obtenir informació sobre la seguretat de la teva informació de pagament, ves a la secció Com emmagatzemem i protegim les teves dades personals de més avall.


Ús compartit de dades amb altres proveïdors de serveis. Compartim informació amb tercers proveïdors, consultors i altres proveïdors de serveis que proporcionen serveis o funcions en nom nostre (p. ex. allotjar o operar els nostres serveis, recopilar dades, analitzar manualment les confirmacions de reserva, elaborar informes, mesurar les respostes a la publicitat, analitzar el lloc web, analitzar dades, enviar missatges i publicitat sobre màrqueting, processar pagaments amb targeta de crèdit i proporcionar serveis de detecció de fraus). No autoritzem aquests tercers a utilitzar o divulgar les teves dades per a finalitats diferents d'aquella per a la qual s'han proporcionat. Requerim a aquests tercers que mantinguin i apliquin les mesures de seguretat necessàries per protegir les teves dades d'un accés o un processament no autoritzat.

COM EMMAGATZEMEM I PROTEGIM LES TEVES DADES PERSONALS

KAYAK aplica mesures de seguretat tècniques, administratives i físiques comercialment raonables per protegir la teva informació de pèrdua, mal ús, accés no autoritzat, divulgació, alteració o destrucció.

Quan es transmet la teva informació de pagament als nostres serveis o a través d'aquests, es protegeix amb protocols criptogràfics. KAYAK només emmagatzema la teva informació de pagament si tu decideixes desar aquesta informació en el teu compte. Quan fas una reserva, transferim la teva informació de pagament al soci de viatge corresponent perquè processi la transacció. Els nostres contractes amb tercers que reben la teva informació de pagament els exigeixen que la mantinguin protegida i confidencial.

Tanmateix, no podem garantir que les transmissions de la teva informació de pagament o altra informació sempre siguin segures, o que tercers no autoritzats mai no seran capaços de saltar-se les mesures de seguretat de KAYAK o dels nostres tercers proveïdors de serveis. Excepte en la mesura en què la responsabilitat no es pot excloure ni limitar en virtut de la llei vigent, no assumim cap obligació ni responsabilitat per la divulgació de la teva informació a causa d'errors en la transmissió, accés no autoritzat d'un tercer o altres causes fora del nostre control. El teu paper és important a l'hora de protegir la teva informació. No hauries de compartir el teu nom d'usuari, la contrasenya o altra informació de seguretat del teu compte de KAYAK amb ningú. Si rebem instruccions amb el teu nom d'usuari i la teva contrasenya, donem per fet que compten amb la teva autorització. Si tens raons per creure que la teva comunicació amb nosaltres ja no és segura (p. ex., si et fa l'efecte que la seguretat d'un compte que tinguis amb nosaltres s'ha vist compromesa), posa't en contacte amb nosaltres immediatament tal com es detalla a la secció Com contactar amb nosaltres de més avall.

Retenció. Podem conservar les teves dades personals durant el temps que el teu compte estigui actiu i durant un període de temps posterior perquè tinguis la possibilitat de reactivar el compte sense perdre informació. També podem conservar les teves dades personals el temps que calgui per:

  • mantenir registres d'accés i registres de negoci amb finalitats relatives a anàlisi, seguretat i auditoria,
  • complir amb els requeriments legals sobre conservació de registres,
  • tractar reclamacions sobre els serveis i
  • complir amb les nostres obligacions legals, protegir o defensar els nostres drets, resoldre conflictes i aplicar els nostres contractes.

COOKIES

Quan utilitzes o visites els serveis, recopilem informació sobre l'ús que en fas i la teva activitat mitjançant cookies, balises web i altres tecnologies. També terceres parts poden veure, editar o col·locar les seves cookies. Nosaltres i els nostres tercers proveïdors de serveis, afiliats i altres socis comercials podem col·locar també balises web per a aquests tercers. L'ús d'aquestes tecnologies per part de tercers es regeix per les seves polítiques de privacitat i no el cobreix aquesta política, llevat del que disposi la llei. Per obtenir més informació, ves a la nostra Política de cookies.

QUINES OPCIONS I QUINS DRETS TENS

Correu electrònic. Si vols deixar de rebre correus electrònics de màrqueting i promocionals de KAYAK, fes clic a l'enllaç «Cancel·la la subscripció» que hi ha en aquests correus. Si tens un compte de KAYAK, també pots configurar el teu compte per no rebre correus de màrqueting. Tingues en compte que encara que deixis de rebre comunicacions de màrqueting d'un dels nostres serveis o de tots, et continuarem enviant comunicacions relacionades amb els serveis, com ara les confirmacions de futures reserves que facis.

Notificacions push (en dispositius mòbils). Fes servir la configuració del teu dispositiu mòbil per permetre o desactivar les notificacions push de KAYAK per a mòbil.

Missatges de text. Si vols deixar de rebre missatges de text de KAYAK, contesta STOP (o la instrucció que s'indiqui) al missatge de text. Si tens un compte de KAYAK, també pots configurar el compte per no rebre missatges de text.

Cookies i publicitat basada en interessos. Per obtenir més informació sobre com triar les opcions quant a cookies als nostres llocs web o als nostres serveis, així com altres tipus de seguiment i publicitat en línia, ves a la nostra Política de cookies i publicitat basada en interessos. Actualment no fem servir tecnologia que reconegui els senyals de «no seguiment» del teu navegador.

Localització de l'aplicació. Tal com s'explica amb més detall a la secció Quines dades recollim i fem servir de més amunt, recopilem informació sobre la teva ubicació si actives els serveis de localització a la configuració del teu dispositiu mòbil o amb el teu consentiment, si la llei ho requereix. Pots canviar la configuració de privacitat del dispositiu en qualsevol moment per deixar de compartir aquesta informació amb els nostres serveis. Desactivar els serveis de localització pot afectar algunes funcions dels nostres serveis. Si tens preguntes concretes sobre la configuració de privacitat del teu dispositiu, et recomanem que et posis en contacte amb el fabricant o amb el proveïdor de serveis mòbils.

Ús compartit de dades amb tercers. Tal com es descriu a la secció Com compartim les teves dades personals de més amunt, compartim la teva informació amb tercers per a les seves pròpies finalitats o per treballar amb aquests socis i facilitar-los les activitats de màrqueting. Pots deixar de compartir informació amb:

  • Les empreses del nostre grup, per a les seves activitats de màrqueting.
  • Socis de viatge, per a les seves activitats de màrqueting (com ara enviar comunicacions de màrqueting i enviar-te publicitat i promocions específiques, o altres ofertes).
  • Altres socis comercials, que fan servir la informació per a les seves pròpies activitats de màrqueting.


Si no vols que es comparteixin les teves dades, canvia les preferències del teu compte de KAYAK. També pots sol·licitar-ho tal com es descriu a la secció Com contactar amb nosaltres de més avall.

Accedir a les dades i corregir-les. Si has creat un compte en línia amb nosaltres i vols actualitzar les dades que ens has donat, pots accedir al compte per veure-les i actualitzar-les. També et pots posar en contacte amb nosaltres tal com es descriu a la secció Com contactar amb nosaltres de més avall.

Drets legals. Si la legislació local ho permet, tens els drets següents en relació amb les teves dades personals: dret a accedir a les dades personals que tinguem i, en alguns casos, dret a corregir-les o actualitzar-les, a esborrar-les, a restringir-les o a que les lliurem, a tu o a un tercer, en un format electrònic utilitzable (dret a la portabilitat de les dades). Si escau, també pots objectar com fem servir les teves dades personals si la base legal per processar-les és el nostre interès legítim. Si fem servir les teves dades personals amb el teu consentiment, i sempre que la legislació local ho permeti, tens el dret de retirar el consentiment en qualsevol moment. Si ens has donat el consentiment perquè t'enviem directament comunicacions sobre màrqueting, i sempre que ho permeti la legislació local, pots retirar aquest consentiment en qualsevol moment.

Si vols exercir els drets legals que tens d'acord amb la llei vigent, envia'ns la sol·licitud mitjançant el formulari de comentaris. A fi que puguem processar més bé la teva sol·licitud, indica'ns el correu electrònic que fas servir per entrar al teu compte de KAYAK. Si no tens un compte de KAYAK, indica'ns el correu electrònic que hagis fet servir per enviar sol·licituds o per utilitzar els nostres serveis.

Si la legislació ho permet, també pots tenir el dret de presentar una reclamació a l'autoritat local de protecció de dades. Si resideixes a la UE o al Regne Unit, posa't en contacte amb les autoritats de protecció de dades de la UE. Si resideixes a Austràlia i no estàs satisfet amb el resultat de la teva reclamació després d'haver-nos contactat, pots adreçar-te a l'Office of the Australian Information Commissioner.

TRANSFERÈNCIA D'INFORMACIÓ A ESCALA INTERNACIONAL

Algunes dades sobre tu es transferiran a entitats d'arreu del món, o aquestes hi accediran, tal com es descriu en aquesta política. Algunes d'aquestes entitats es poden trobar en països que no ofereixen un nivell de protecció de les dades personals equivalent al del teu país.

Nosaltres tenim mesures de seguretat per protegir adequadament les transferències de determinades dades, d'acord amb els requisits legals vigents. Per obtenir més informació sobre les mesures de seguretat que seguim, o per demanar-ne una còpia, posa't en contacte amb nosaltres a través de les dades de contacte que trobaràs a la secció Com contactar amb nosaltres de més avall.

Els nostres serveis tenen enllaços cap a altres webs o serveis que no són propietat de KAYAK i són fora del nostre control, incloent-hi enllaços a webs de socis de viatge i dels nostres anunciants, de les empreses del nostre grup i altres socis comercials. Aquesta política s'aplica només a les dades que recopilem amb els nostres serveis. No tenim cap control sobre els webs de tercers. L'ús que facis dels seus webs i de les seves funcions està subjecte a les polítiques de privacitat que hi figuren. No som responsables de la privacitat ni de les pràctiques comercials de cap lloc web de tercers enllaçat amb els nostres serveis, ni tan sols dels de les empreses del nostre grup. L'ús que facis de webs de tercers enllaçats amb els nostres serveis és al teu compte i risc; per tant, et recomanem que llegeixis la política de privacitat de qualsevol web de tercers vinculat quan abandonis un dels nostres serveis.

MENORS

Els nostres serveis no s'adrecen ni estan destinats a menors. No emmagatzemem dades de menors de 16 anys de forma intencionada. Si detectes que el teu fill o filla, o que un menor al teu càrrec ens ha donat dades sense el teu consentiment, posa't en contacte amb nosaltres mitjançant les dades de contacte que trobaràs a la secció Com contactar amb nosaltres de més avall.

CANVIS EN AQUESTA POLÍTICA

Excepte en la mesura en què la llei vigent ho limiti, actualitzarem aquesta política de privacitat de tant en tant per reflectir-hi els canvis en les nostres pràctiques de privacitat, requisits legals i altres factors, i anunciarem d'una manera visible l'actualització dels nostres serveis. Els canvis en la nostra política de privacitat seran efectius des que es publiquin i mostrarem la nova data de validesa.

Si fem canvis en la política de privacitat que afectin substancialment les dades personals teves de què ja disposem, farem els passos raonables per notificar-t’ho i obtenir el teu consentiment, d'acord amb el que disposi la llei.

Per sol·licitar una còpia d'aquesta política o de la política de privacitat vigent quan vas crear un compte, posa't en contacte amb nosaltres pels mitjans que figuren més avall.

COM CONTACTAR AMB NOSALTRES

Si tens preguntes sobre aquesta política o la manera com s'han utilitzat les teves dades personals, contacta amb nosaltres mitjançant el formulari de comentaris o per correu postal a:

KAYAK
A l'atenció de: Data Protection Officer
7 Market Street
Stamford, CT 06902, EUA

El nostre representant a la Unió Europea és:

Momondo A/S
Løvstræde
1DK-1152 Copenhagen K | Dinamarca

POLÍTICA DE COOKIES I PUBLICITAT BASADA EN INTERESSOS

Què són les cookies?

Les cookies i altres tecnologies de seguiment similars, com les balises, els scripts, les balises web i les etiquetes (que anomenen en conjunt «cookies»), són petits fragments de text que normalment es desen al disc dur de l’ordinador d’un usuari o en un navegador i permeten recordar informació sobre la visita de l'usuari a un lloc web. Als llocs web per a mòbil i a les aplicacions de mòbil també fem servir identificadors de dispositiu o identificadors de publicitat, d’una manera similar a les cookies.

Nosaltres i alguns dels nostres socis (com es descriu més endavant) utilitzem cookies als nostres llocs web, a les nostres aplicacions de mòbil i als correus i a les comunicacions que t’enviem (en conjunt els nostres «Llocs»).

En ocasions, les cookies que utilitzem amb aquestes finalitats comporten el processament de dades personals. A la nostra Política de publicitat trobaràs tota la informació sobre com utilitzem aquestes dades personals i sobre els drets que tens com a usuari.

Quins tipus de cookies s’utilitzen al nostre lloc i per què les utilitzem?

Utilitzem «cookies pròpies», és a dir cookies que només fem servir nosaltres o terceres parts seguint les nostres instruccions o en nom nostre. Emprem aquest tipus de cookies per fer anàlisis propis dels nostres Llocs o per oferir-te funcionalitats com ara recordar quin idioma prefereixes utilitzar.

Terceres parts també utilitzen altres cookies dels nostres Llocs, que nosaltres fem servir amb les finalitats que es descriuen en aquesta política, per combinar informació dels nostres Llocs amb informació d’altres llocs i millorar els seus serveis. Per exemple, aquests tipus de cookies poden utilitzar-se amb la finalitat de crear publicitat basada en els interessos de l’usuari.

Les cookies que nosaltres o altres terceres parts utilitzem als nostres Llocs poden ser cookies «de sessió» o cookies «persistents». Les cookies «de sessió» s’esborren automàticament en tancar el navegador i s’utilitzen per coses com ara garantir que la teva sessió es manté oberta mentre navegues pels nostres Llocs. Les cookies «persistents» s’emmagatzemen al teu dispositiu o al teu navegador fins i tot després de tancar-lo. Aquestes cookies s’utilitzen, per exemple, per poder-te reconèixer quan tornes a accedir als nostres Llocs.

Dividim les cookies que utilitzem en tres categories:

Tipus de cookies Quin ús en fem? Quines opcions tens?
Necessàries

Per oferir un inici de sessió segur als nostres Llocs.

Per mantenir la sessió oberta i que no hagis d’iniciar la sessió diverses vegades per accedir a pàgines diferents dels nostres Llocs.

Aquestes cookies són necessàries per al funcionament dels nostres Llocs. Algunes plataformes permeten esborrar totes les cookies, però això pot afectar la funcionalitat bàsica dels Llocs.
Funcionals

Per poder-te reconèixer si ens has visitat anteriorment i recordar les teves preferències de visites anteriors, com ara l’idioma.

Per poder fer un seguiment de les compres o les reserves que fas en llocs web gestionats per les companyies del nostre grup (per exemple, les reserves de viatges a Booking.com, les reserves de restaurants a OpenTable o els lloguers de cotxes a Rentalcars.com) i poder mostrar a la pàgina del teu compte les reserves que has fet a companyies del nostre grup.

Per ajudar-nos a entendre l’ús que els usuaris fan del nostre lloc, analitzar les tendències que apareixen en aquestes dades i millorar els nostres Llocs i les nostres ofertes. Per exemple, si veiem que a molts usuaris els sembla complicat navegar per algunes pàgines, podem canviar la interfície de l'usuari. També recollim informació general sobre com s’utilitzen els nostres Llocs per entendre, per exemple, quins aspectes dels nostres Llocs i dels nostres serveis són especialment populars i poder millorar en el futur.

Per personalitzar l’experiència de l’usuari als nostres Llocs, per exemple perquè algunes opcions (per ex., els vols directes) ocupin les primeres posicions als resultats de la cerca o per mostrar-te ofertes rellevants per a tu a la teva pàgina d’inici o als correus que t’enviem en funció de les teves visites anteriors als nostres Llocs o als llocs que gestionen les companyies del nostre grup.

Quan ho exigeixi la legislació, les cookies funcionals només es faran servir en aquells Llocs en què ens hagis donat el teu consentiment.

Si no vols participar als anàlisis que fem amb Google Analytics, descarrega el complement per al navegador.

De publicitat (per ex., Google DoubleClick, Google Ads, Oath, Bing Ads)

Per reconèixer-te si has fet servir els nostres serveis en un altre dispositiu. Combinem la informació que rebem de diversos dispositius per saber si fas servir un dispositiu nou i poder seguir oferint-te una experiència personalitzada als nostres Llocs.

Perquè puguis publicar a les xarxes socials i a altres plataformes, per exemple perquè puguis accedir a la pàgina d’una determinada xarxa social per publicar-hi un comentari o dir que alguna cosa t’agrada.

Per recollir informació i utilitzar-la per a la publicitat dels nostres propis Llocs i d’altres llocs de tercers que pots visitar. Aquesta informació està basada en les teves preferències i l’ús que fas dels nostres Llocs. Hem inclòs més informació sobre l’ús de les cookies de publicitat més avall.

Quan ho exigeixi la legislació, les cookies de publicitat només es faran servir en aquells Llocs en què ens hagis donat el teu consentiment.

Consulta l’apartat «Opcions de cookies» més avall per obtenir més informació sobre com retirar el teu consentiment per a les cookies de publicitat.

Si no vols participar als anàlisis que fem amb Google Analytics, descarrega el complement per al navegador.

Les nostres cookies de publicitat

Treballem amb tercers que introdueixen cookies als nostres Llocs per oferir els seus serveis, inclosos:

  1. Segmentació d'anuncis. Treballem amb agències de publicitat per oferir-te anuncis mentre navegues pels nostres Llocs i fer possible que aquestes empreses puguin instal·lar les seves cookies al teu ordinador i accedir-hi quan publiquen anuncis als nostres Llocs.

    Aquestes empreses poden utilitzar informació que obtenen mitjançant la seva cookie (que no inclou el nom, l’adreça, el correu ni el telèfon de l’usuari) sobre les visites que fas als nostres Llocs i a altres llocs web, juntament amb informació sobre les compres que fas i en què t'interesses d’altres llocs web per oferir-te anuncis sobre bens i serveis rellevants per a tu.

    Tal com es descriu a la nostra Política de privacitat, també permetem que determinades terceres parts recullin dades teves de registre al web (que poden incloure l’adreça IP, si està permès, i altres dades sobre el navegador o el sistema operatiu que fas servir) quan visites els nostres Llocs, o que introdueixin o reconeguin una cookie única al teu navegador perquè puguis rebre contingut o anuncis personalitzats. Les cookies poden reflectir dades d’ús sense cap identificació personal o altres dades relacionades amb la informació que ens has proporcionat voluntàriament, com ara l'adreça de correu electrònic, que podem compartir amb tercers exclusivament en un format xifrat i il·legible per l’ésser humà.
  2. Mesures/anàlisis amb finalitat publicitària. Utilitzem cookies d’anàlisi com a part de les nostres campanyes de publicitat en línia per saber com interactua l’usuari amb els nostres Llocs després d’haver vist un anunci en línia, inclosos els anuncis en llocs web de tercers. En concret, els nostres Llocs utilitzen el paquet Google Analytics 360, que inclou les funcions publicitàries de Google Analytics, és a dir, serveis d’anàlisi web i de publicitat basada en les anàlisis que ofereix Google, Inc. i que fan servir cookies de tercers. Quan és necessari, s’activa la funcionalitat d’anonimització de l'adreça IP als nostres Llocs de tal forma que Google escapça l’adreça IP de l’usuari. Els nostres Llocs també utilitzen les funcions de publicitat de Google Analytics següents: Google Remarketing, Google Segments, Google Ads Manager i Google Ads. Aquestes funcions utilitzen cookies de tercers que fan un seguiment dels usuaris a través de diversos llocs web i al llarg del temps, i ens permeten recollir informació sobre el tràfic del nostre lloc i generar informes que ens ajuden a entendre millor com són els nostres usuaris i crear un públic per als nostres anuncis basant-nos en un millor coneixement dels usuaris.
  3. Píxels de seguiment de remàrqueting. A més, podem compartir amb agències de publicitat de tercers informació sobre com s’utilitzen els nostres Llocs per tal de gestionar i dirigir la publicitat i per realitzar anàlisis d’estudi del mercat als nostres Llocs i a altres llocs. Nosaltres i aquestes agències de publicitat podem introduir píxels de seguiment (també anomenats «gifs invisibles») en algunes pàgines dels nostres Llocs amb aquesta finalitat. En aquest cas, utilitzarem la informació que recollim mitjançant aquests píxels de seguiment per mostrar-te anuncis rellevants quan visitis altres llocs d’Internet. Els anuncis poden estar basats ens els teus interessos, per exemple, en les cerques específiques que has fet als nostres Llocs durant sessions anteriors.
  4. Altres cookies: Els nostres socis, que ofereixen algunes funcions als nostres Llocs o publiquen anuncis basats en la teva activitat de navegació, també utilitzen eines d’emmagatzematge local, com l’HTML5, per recollir i desar informació de contingut i preferències. Cal tenir en compte que diferents navegadors web ofereixen les seves pròpies eines d’administració per esborrar l’emmagatzematge local d’HTML5.


Dispositius mòbils, identificadors de dispositius anònims i identificadors xifrats amb algoritmes hash. Nosaltres i els nostres col·laboradors podem recollir i emmagatzemar un identificador únic emparellat amb el teu dispositiu mòbil per oferir-te contingut i anuncis personalitzats mentre utilitzes les nostres aplicacions o navegues per Internet, o per poder identificar-te individualment independentment del dispositiu o del navegador que facis servir en cada moment. Si la legislació ho permet, per personalitzar aquests anuncis o aquest contingut, nosaltres o un dels nostres col·laboradors podem recollir dades d’ús sense cap identificació personal o altres dades relacionades amb tu que ens hagis proporcionat voluntàriament, com ara l’adreça de correu, o que nosaltres haguem recollit de forma passiva, com ara l’identificador del teu dispositiu o la teva adreça IP. De totes maneres, si compartim la teva adreça de correu ho fem sempre en un format xifrat i il·legible per l’ésser humà.

Opcions de cookies

Aquestes són les opcions que tens pel que fa a l’ús de cookies, tal com es descriuen en aquesta política.

En els casos en què ho exigeixi la legislació, la primera vegada que visites els nostres Llocs t’oferirem l’opció d’acceptar l’ús de cookies de publicitat i cookies funcionals o rebutjar-les amb un clic a l’[X] d’aquest quadre informatiu.

Navegadors. La majoria de navegadors accepten les cookies per defecte. Pots canviar la configuració del teu navegador perquè rebutgi determinades cookies o perquè t’avisi abans d’acceptar-les. Per fer-ho, segueix les instruccions del teu navegador que normalment es troben als menús «Ajuda», «Eines» o «Edita». En ocasions, les terceres parts també ofereixen un enllaç d’exclusió voluntària per rebutjar les seves cookies directament i la taula següent pretén indicar-te quan se t’ofereix aquesta possibilitat.

Per obtenir més informació sobre les cookies i saber quines cookies tens al teu dispositiu i com gestionar-les i esborrar-les, consulta www.allaboutcookies.org i www.youronlinechoices.eu.

Dispositius mòbils. Si vols deixar de rebre a les teves aplicacions mòbils publicitat basada en els teus interessos, accedeix a la configuració del sistema operatiu del teu dispositiu i segueix les instruccions següents:

  1. Usuaris d’iOS: per utilitzar l’opció «Limitar seguiment», segueix les instruccions d’Apple que trobaràs aquí: Centre de suport d’Apple
  2. Usuaris d’Android: per utilitzar l’opció «Desactivar la personalització d’anuncis», segueix les instruccions que ofereix Google aquí: Ajuda de Google Play
  3. També pots plantejar-te descarregar l’aplicació per a mòbil AppChoices de DAA per gestionar la tecnologia de publicitat en línia basada en el comportament de l’usuari.


Si vols deixar de rebre anuncis basats en els teus interessos al navegador del teu dispositiu mòbil, segueix els passos anteriors que fan referència al navegadors.

Senyals de no seguiment. Actualment no fem servir cap tecnologia que reconegui els senyals de no seguiment dels navegadors.

Has de saber que, sense cookies, potser no podràs accedir a algunes funcions dels nostres Llocs, fins i tot pot ser que no puguis accedir al teu perfil o al teu compte i a alguns continguts personalitzats. Eliminar totes les cookies del teu ordinador també pot afectar les teves visites posteriors a alguns llocs web, com els nostres, que et demanaran, per exemple, que tornis a introduir el teu nom d'inici de sessió. Tingues en compte que tot i que triïs alguna de les opcions anteriors, seguiràs veient anuncis, però no estaran basats en la informació recollida mitjançant aquestes tecnologies de seguiment i, per tant, no seran necessàriament rellevants per als teus interessos.

Política de privacitat. Consulta la nostra política de privacitat per obtenir més informació sobre com recollim informació, com l’utilitzem i com la compartim en relació amb els nostres Llocs, inclosa la informació personal que obtenim amb les cookies.

Contacte. Si tens cap pregunta sobre com utilitzem les cookies, utilitza el nostre formulari per fer-nos arribar els teus comentaris.

Recorda’m la contrasenya

Introdueix l’adreça electrònica associada al teu compte i t’enviarem un enllaç per restablir la contrasenya.

Cancel·la